Chilikäristys ja lempeät kookoslanttukuutiot (Peruspöperöä)



Chilikäristys
(2 annosta)
  • Poron käristyslihaa 240 grammaa
  • 2 ruokalusikallista maapähkinäöljyä
  • 1 tuore miedohko punainen chilipalko
  • Mustapippuria, suolaa myllystä
Silppua chili.
Kuumenna pannulla öljy ja laita chilit siihen hetkeksi irrottamaan makuaan öljyyn.
Lisää käristysliha ja käristä pinta.
Lisää loraus vettä, suolaa ja mustapippuria ja anna hautua miedolla lämmöllä kypsäksi, vie viitisen minuuttia.


Lempeät kookoslanttukuutiot
(2 annosta)
  • 435 grammaa suomalaista lanttua (punnittu kuorineen, eli todellinen käyttöön jäävä osuus pienempi)
  • 2 ruokalusikallista kookosöljyä
  • 0,5 teelusikallista kanelia
  • 0,25 teelusikallista cayennepippuria
  • Suolaa myllystä
  • 1-1,5 desilitraa kookoskermaa

Kuori nauris ja pilko siitä noin 1 cm x 1 cm kokoisia kuutioita.
Kuumenna kookosöljyä pannulla, lisää lanttukuutiot. Kuullota minuutti-pari.
Lisää sitten mausteet ja kuullota taas tovi.
Lisää kookoskerma ja sekoita.
Hauduta miedolla lämmöllä kuutiot kypsiksi, menee noin 20 minuuttia suunnilleen.
Lanttukuutiot kävisivät varmasti yhteen muunkinlaisen lihan kanssa kuin käristyksen.

Reseptin lähettäjä: Peruspöperöä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...