Saaristolaisleipäpaneroitua silakkaa, maa-artisokka–chevre –pyree ja punasipuli-karpalohilloke, munajuustoa (Perjantaikokki)



  • 500g silakkafileitä
  • 4 palaa saaristolaisleipää kuivattuna
  • 500 g maa-artisokkia
  • 1 iso peruna
  • 100 g kuoretonta vuohenjuustoa
  • 200 g munajuustoa
  • 2 punasipulia
  • ½ dl karpaloita
  • 50 g voita
  • ½ rkl sokeria
  • 2 kevätsipulinvartta
  • 1,5 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 tl hunajaa
  • merisuolaa ja mustapippuria myllystä
  • paistamiseen rypsiöljyä ja voita



VALMISTUS

Poista silakkafileistä selkäevät nappaamalla evästä kiinni ja vetämällä vastakarvaan. Rouhi kuivat saaristolaisleipäpalat ”korppujauhoksi” tehosekoittimessa tai morttelissa. Leikkaa sipulit puoliksi ja edelleen ohuiksi siivuiksi. Sulata pienessä kattilassa voi ja sokeri. Karamellisoi sipulit miedolla lämmöllä ja lisää karpalot. Murskaa osa karpaloista ja anna hautua rauhassa miedolla lämmöllä. Kuori maa-artisokat ja peruna. Keitä kypsiksi vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois, lisää chevre ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Pidä lämpimänä.

Leikkaa kevätsipulinvarret ohuiksi siivuiksi ja sekoita ne jogurttiin hunajan kanssa.

Leikkaa munajuustosta haluamasi siivut.

Lopuksi mausta silakkafileet suolalla ja pippurilla. Pyörittele saaristolaisleipämuruissa. Kuumenna voi-öljyseos pannulla vaahtoavaksi ja lisää fileet. Paista hetki molemmilta puolilta ja lisää pannulla vielä munajuuston palaset hetkeksi.

Kokoa annos: alle kullanruskeaksi kauttaaltaan paistettu munajuusto, päälle silakkafileet, rinnalle maa-artisokkapyree, jogurttikastike ja punasipuli-karpalohilloke.

Hyvää, suomalaista ruokahalua!



Reseptin lähettäjä: Perjantaikokki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...