Piparjuurilohi ja lime-hunajamarinoidut juurekset yhdelle (Ruokahommia)



  • 150 g lohifileetä
  • puhdistamatonta merisuolaa
  • ½ limen mehut
  • luomumustapippuria
  • 1 rkl raastettua piparjuurta
  • 50 g piparjuurituorejuustoa
  • loraus kuohukermaa
  • 1 pieni palsternakka
  • 1-2 pientä luomuporkkanaa
  • pieni pala lanttua
  • oliiviöljyä
  • ½ limen mehut
  • luomumustapippuria
  • juoksevaa hunajaa
  • puhdistamatonta merisuolaa
  • tuoretta korianteria
Valmista juuresten marinadi sekoittamalla keskenään öljy, limemehu ja mausteet. Pese juurekset hyvin, älä kuori. Lohko palsternakat ja porkkanat pituussuunnassa neljään osaan. Porkkanat saavat olla muita juureksia ohuempina paloina. Paloittele lantusta pitkiä, ohuita viipaleita. Pyörittele juurekset marinadissa ja anna maustua jääkaapissa puoli tuntia. Kippaa juurekset uunivuokaan marinadeineen päivineen.


Aseta lohifilee uunivuokaan. Purista päälle limemehu, ripottele reilusti suolaa ja vähän mustapippuria. Ripota päälle raastettu piparjuuri. Notkista tuorejuusto kermalla. Lisää sekaan pieni liraus limemehua, mustapippuria ja juoksevaa hunajaa. Lusikoi tahna lohifileen päälle.


Pane juurekset 200-asteisen uunin yläosaan paistumaan. Lisää mukaan lohi noin vartin kuluttua. Anna juuresten kypsyä yhteensä noin 40-45 minuuttia, lohelle riittää vajaa puoli tuntia. Ripottele valmiin annoksen päälle tuoretta korianteria. 


Nauti.


Reseptin lähettäjä: Ruokahommia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...