Ahvenfileitä palsternakkamuusilla ja punajuurikastikkeella (Kädenvääntöä)





Muusi (riittää aika moneen annokseen....)
1,5 palsternakkaa (keskikokoista/isohkoa)
1-2 perunaa
n. 50g voita (tai enemmän...)
suolaa
kermaa n. 1dl
vettä

Pilko palsternakka ja peruna kattilaan ja kuulota hetki voinokareessa. Lisää vettä sen verran, että juurekset peittyvät. Keitä pehmeiksi, kaada melkein kaikki keitinvesi pois. Muussaa juurekset perunasurvimella muusiksi, lisää voita ja kermaa, voi saa maistua.

Punajuurikastike (riittäisi kyllä isolle pataljoonalle tästä annoksesta)
2 isoa punajuurta tai 4 pientä
pieni tai puolikas palsternakka
punasipuli
kasvisfondia/liemikuutio
voita
suolaa
emmental-juustoa (n. kourallinen)
pippuria
kermaa (n. 1dl)
vettä

Pilko juurekset ja kuulota hetki voissa. Lisää vesi, kunnes peittyvät ja lorauta mukaan fondia/liemikuutio. Keitä kunnes ovat pehmenneet. Ota suurin osa liemestä talteen, jätä pohjalle jonkin verran ja surrauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kerma, pippuri, (suolaa,) ja emmentalraaste joukkoon ja "laimenna" tarvittaessa omalla liemellä, jos kastike on liian jäykkää. Kiehauta vielä kerran.

Ahvenfileet
2 ahvenfilettä
voita
suolaa

Suolaa fileet ja kuumenna pannulla reilusti voita. Paista fileet nopeasti molemmilta puolilta.

Sitten kootaan annos ja nautitaan... Voisi koristella vaikka valkosipulin versoilla tai ruohosipulilla? Ja ehkä laittaa sitruunanviipaleen ahvenelle?




Reseptin lähettäjä: Kädenvääntöä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...