- 5 naurista
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 dl esikeitettyä täysjyväohraa
- 0,5 l kasvislientä
- 2 dl tummaa olutta
- 1 rkl siirappia
- suolaa
Hyviä nauriita pestään ja virutetaan puhtosiksi. Sen perästä kuoritut nauriit ja sipulit leikataan kuutihoiksi. Nämät paistetaan sitten kypsiksi pannulla tai kastrullissa voin seassa keltasenruskeiksi. Vähän ruskistettuansa, pannen lientä ja ohria. Myös siirappia ja pieniä suoloja jos nähdään tarvittevan. Sitte' pannan lämpöseen uuniin, keltasen-ruskeaksi paistumaan. Syödään oitis kaikellaisien liharuokien kans.
Poron Osso Buco (4 hlö)
- 1 kg poron osso bucoa (saa esimerkiksi Herkusta pakasteena)
- 1 porkkana
- 1 keltasipuli
- 1 plo Laitilan tummaa Kievari olutta
- 3 dl lihalientä
- 5 katajanmarjaa
- 3 rosmariininoksaa
- 10 pippuria
- oliiviöljyä
Poron jalkoi, pienennettyä porkkanaa, sipulia, öljyä, mausteit ja olut pannaan pataan. Paistetaan sitte' padassa hiljasella valkialla ja kastellaan usiasti omalla liemellänsä. Sitte' kuin liha on tullut hauraaksi, otetaan se pois. Meidän poro meni hauraaksi neljä tuntia oltuansa.
Reseptin lähettäjä: Liemessä-ruokablogi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti