Paistettua karitsan ulkofileetä, karitsanpotkahöystöä, palsternakkapyreetä ja pestokastiketta kahdelle (Pata Porisee)


Karitsanfileetä 120g/annos

Karitsanpotkahöystö:
  • 300g karitsanpotkaa
  • 2 porkkanaa
  • 100g selleriä
  • 100g lanttua
  • (pala naurista)
  • 1 sipuli
  • valkosipulia
  • noin 0,5 l lihalientä
  • 1,5 dl punaviiniä
  • laakerinlehti
  • timjamioksia
  • suolaa

Palsternakkapyree:
  • 150g palsternakkaa
  • 100g perunaa
  • nokare voita
  • loraus kermaa
  • vettä

Pestokastike:
  • tuorejuustoa
  • pestoa

Poista fileestä kalvot. Paista voissa (sekaan valkosipulia ja timjamia) pinnat ruskeiksi ja siirrä uuniin (200 astetta, noin 8 min). Kääri filee folioon ja anna vetäytyä hetki.

Paahda potkat ja juurekset(1 porkkana, selleri, sipuli, valkosipuli) pannulla ja laita uunivuokaan. Lisää joukkoon timjaminoksat, laakerinlehti, lihalientä ja punaviiniä niin että potkat peittyvät. Kypsennä uunissa 150 asteessa noin 3 tuntia, kunnes liha alkaa irtoamaan luusta. Jäähdytä hetki ja irrota lihat luusta. Pilko lihat.

Siivilöi potkien haudutusliemi kasariin ja keitä hetki voimakkaasti. Suurusta kastike maizenalla, jos on tarve.

Kuori ja kuutioi lanttu, (nauris) ja porkkana noin 1,5x1,5cm:n kuutioiksi. Ruskista juureksia kasarissa, anna hautua hetki kannen alla. Lisää kypsien juuresten joukkoon potkalihat sekä kastike, kiehauta ja mausta.

Pilko palsternakat ja perunat lohkoiksi, keitä kypsiksi pienessä vesimäärässä. Siivilöi keitinvesi pois, lisää nokare voita ja loraus kermaa. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi pyreeksi ja mausta suolalla.

Lisää tuorejuuston sekaan pestokastiketta niin, että tuorejuusto saa vihreän sävyn ja makua. 

Reseptin lähettäjä: Pata porisee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...