kasvis-leipäjuustosalaatti
- 1 pieni munakoiso
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- ½ punasipuli
- 1 pieni punainen paprika
- 1 pieni keltainen paprika
- ½ pieni vihreä paprika
- 15 kirsikkatomaattia
- suolaa
- mustapippuria
- ruokaöljyä paistamiseen
- jääsalaattia
- rucolaa
- 200 g leipäjuustoa
pekonitahna
- 140 g pekonia
- ½ punasipuli
- 200 g creme fraichea
- suolaa
- mustapippuria
krutongit
- 6 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
- ½ dl ruokaöljyä
- 2 isoa valkosipulinkynttä
Kuutioi munakoiso ja kesäkurpitsa. Laita kuutiot siivilään ja ripottele päälle suolaa. Anna nesteiden valua muiden aineiden käsittelyn ajan.
Kuutioi paprikat, suikaloi punasipuli, leikkaa herkkusienet neljään osaan (poista kannat) ja puolita kirsikkatomaatit. Ravistele munakoiso- ja kesäkurpitsakuutioista irronnut neste ja paista kuutiot öljyssä. Laita kuutiot kulhoon ja paista seuraavaksi öljytilkassa herkkusienet ja sipulit. Laita kulhoon. Paista myös paprikapalat ja laita kirsikkatomaatit muutamaksi sekunniksi pannulle. Mausta jokainen erä kevyesti suolalla ja pippurilla. Siirrä loputkin kasvikset kulhoon, sekoita ainekset yhteen ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Leikkaa pekoniviipaleet ohuiksi suikaleiksi ja laita ne kylmälle paistinpannulle. Paista rapeiksi, valuta irronnut rasva pois. Ota 1 rkl pekonirasvaa ja kuullota siinä hienoksi silputtu punasipuli. Jäähdytä pekonit ja sipulit. Sekoita jäähtyneet silput ranskankermaan, mausta suolalla ja pippurilla ja laita jääkaappiin maustumaan tarjoiluun asti.
Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois. Raasta valkosipulinkynnet öljyyn ja paista krutongit rapeiksi valkosipuliöljyssä juuri ennen annoksen kasaamista.
Levitä vadille reilusti jääsalaattia ja rucolaa. Asettele päälle lämmintä kasvisseosta, paloiksi leikattu leipäjuusto ja päällimmäiseksi keko pekonitahnaa. Ripottele pinnalle krutongit tai tarjoa ne erikseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti