Paistetut yrttimuikut [yksi annos]
- 150g muikkuja
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- iso nokare voita
- loraus öljyä
- kourallinen silputtua persiljaa + tilliä
- 2 kynttä valkosipulia
Poista muikuista pää ja vedä sen mukana sisälmykset. Huuhtaise kalat tarvittaessa nopeasti ja valuta siivilässä.
Sekoita suola ja mustapippurirouhe jauhojen joukkoon. Kääntele kalat jauhoissa. Lado kalat limittäin kuumalle pannulle ja paista kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmin puolin voi + öljyseoksessa. Lisää pannulle paiston puolivälissä kourallinen silputtua tilliä + persiljaa, ja 2 valkosipulin kynttä silputtuna.
Aito perunamuusi
- 1kg perunoita
- 2,5dl maitoa
- suolaa
- 50g voita
Kuori perunat ja laita ne kiehumaan veteen. Keitä perunat reilusti kypsiksi ja valuta ylimääräinen neste pois. Kuumenna maito ja voinokare höyryäviksi. Survo muussi sähkövatkaimella ja lisää voi-maitoseos. Älä vatkaa muusista liisteriä.
Rehellisen suomalainen rehulisäke
- palsternakkaa
- porkkanaa
- punasipulia
- valkoviiniä
- siirappia/hunajaa
- mustapippuria
- suolaa
- voita
Kuori porkkana ja palsternakka. Leikkaa palsternakasta ja porkkanasta pitkittäisiä suikaleita juustohöylällä. Kuori punasipuli ja tee siitä ohuita renkaita. Kuumenna nokare voita pannulla ja lisää kasvikset. Anna kasvisten freesaantua puolikypsiksi ja lisää valkoviini. Anna kiehahtaa. Lisää siirappi/hunaja, mustapippuria myllystä ja suolaa maun mukaan. Pyöräytä kasviksia pannulla ja tarjoile.
Koristele muikeat muikku-annokset esimerkiksi yrttiöljyllä, balsamicosiirapilla ja tuoreilla yrteillä!
Reseptin lähettäjä: Decapitated
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti