Poromedaljongit japanilaisittain (Äijäruokaa)




Poromedaljongit
Ota liha lämpimään ajoissa, mutta valmista se viimeisenä.

  • poron ulkofilettä
  • vastajauhettua mustapippuria
  • merisuolaa
  • rypsiöljyä

Leikkaa fileen paksuimmasta kohdasta file lähes poikki. Leikkaa runsaan yhden 1 cm päästä viillon kummaltakin puolelta file kokonaan poikki. Taita saranan kohdalta medaljongiksi. Toista kunnes sinulla on haluamasi määrä medaljonkeja.


Kuumenna öljy pannulla kuumaksi ja paista medaljongit nopeasti. Mausta suolalla ja pippurilla aivan paistamisen loppuvaiheessa. Muista, että poroa ei tarvitse, eikä kannata, paistaa läpikypsäksi. Mediumina pidemmälle ei kannata mennä.


Inkiväärikastike

  • 1 dl miriniä
  • 1 dl soijakastiketta
  • 2 tl maizenaa
  • tilkka vettä
  • 3 cm pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna



Sekoita maizena ja vesi keskenään. Sekoita mirin ja soija keskenään ja kiehauta. Lisää maizena-vesiseos ja keitä sekoittaen hiljaa kolmisen minuuttia kunnes kastike on saostunut. Siirrä syrjään ja lisää raastettu inkivääri. Pidä lämpimänä.


Perunamuusia
Käytä tähän omaa suosikkireseptiäsi. Villeintä tulee blue congosta, mutta tällä(kin) kertaa kiireessä tein muusin oolannin pakasteesta.
Maitoa ja voita perään niin se on varsin jees.


Kurkku-tsukemono

  • 10 cm pala kurkkua
  • 0,5 tl merisuolaa
  • 0,5 tl sokeria
  • 1 tl riisietikkaa

Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Lisää sokeri, suola ja etikka.
Ravista ja jätä maustumaan tunniksi.


Annoksen rakentaminen
Laita annos perunamuusia lautaselle ja tee siihen ruokalusikalla kuoppa ja annostele kuoppaan 2 rkl inkiväärikastiketta. Nosta medaljongit lautaselle ja asettele viimeiseksi kurkkuviipaleet lautaselle.


Tarjoile. Ruokajuomaksi sopii hyvin India Pale Ale tai vaalea tshekki-lager.

Reseptin lähettäjä: Äijäruokaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...