Hirvipataa, perunalunta ja mausteista karpalososetta (Salice in Wonderland)

Hirvipata
  • n. 1 kg hirvenlihaa
  • voita paistamiseen
  • 4 dl lihalientä (naudanlihafondista)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl paprikajauhetta
  • muutama mustapippuri
  • ripaus chilijauhetta
  • n. 4 dl punaviiniä
  • 1 pkt fileepekonia
  • 100 g chorizoa
  • 10 pikkusipulia
  • 2 rkl maissitärkkelystä

Kuutioi huoneenlämpöinen liha n. 2cm x 2cm kuutioiksi ja ruskista muutamassa erässä voissa pannulla. Siirrä (valurauta)pataan ja huuhtaise pannu lihaliemellä ja kaada pataan. Kuori ja viipaloi valkosipulit ja lisää pataan timjamin, laakerinlehden, paprikajauheen, pippurien ja chilijauheen kanssa. Kaada pataan sen verran punaviiniä, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Keitä pataa alhaisella lämmöllä (n. 150 astetta) n. 2 ½ tuntia. Kuutioi pekoni ja makkara ja kuori sipulit. Kuullota niihin kaunis väri paistinpannussa ja lisää pataan. Jatka padan kypsentämistä n. 30-40 min. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Suurusta pata maissitärkkelyksellä, jonka olet sekoittanut tilkkaan vettä.

Perunalumi
Kuori ja keitä rosamunda-perunat vedessä kypsiksi. Puserra perunasurvimen läpi.

Mausteinen karpalosose

  • 5 dl karpaloita
  • 2 dl appelsiinimehua
  • 1 dl hillo- ja marmeladisokeria
  • 1 tähtianis
  • 5 maustepippuria
  • 1-2 rkl valkoista balsamicoa
  • ripaus suolaa
  • 2rkl ruokosokeria

Kaikkia aineksia keitetään n. 10 minuuttia, jonka jälkeen nostetaan tähtianis ja pippurit pois ja seos soseutetaan sauvasekoittimella, siivilöidään ja purkitetaan.


Reseptin lähettäjä: Salice in Wonderland

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...