Lohikukko
- 200 g ruistaikinaa
- 500 g lohta
- Suolaa, mustapippuria
- 4 siivua pekonia
- Kananmuna
Leikkaa lohi neljäksi annospalaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita jokaisen lohipalan päälle yksi pekonisiivu. Kaulitse ruistaikina ohueksi levyksi. Leikkaa taikinaan pystyviiltoja tasaisin välein ja levitä viilletty taikina verkoksi kalan ja pekonin päälle. Voitele munalla ja paista 225 asteessa 15 - 20 minuuttia.
Hernepyre
- 1 sipuli hienoksi silputtuna
- nokare voita
- 450 g pakasteherneitä
- kasvislientä sen verran, että herneet peittyvät (noin 5 dl)
- 2 dl kermaa
- Suolaa
Freesaa sipulisilppua voissa kattilassa. Lisää sitten puolet pakasteherneistä, kuullota vielä hetki. Kaada kattilaan kasvislientä sen verran, että herneet peittyvät. Keitä viitisentoista minuuttia. Lisää loput herneet, kiehauta. Kaada sekaan 2 dl kermaa ja anna pulpahtaa. Siivilöi liemi talteen ja paseeraa herne-sipuliseos sileäksi pyreeksi siivilän läpi. Mausta suolalla. Ohenna pyrettä tarvittaessa keitinliemellä.
Puolukkakastike
- 3 dl mietoa kasvislientä
- 100 g pakastepuolukoita
- 1 salottisipuli hienonnettuna
- 2 rkl mustaherukkahyytelöä
- 1-2 rkl sokeria
- ½ dl kermaa
- mustapippuria, suolaa
- ½ rkl maizenaa
Freesaa sipuli ja puolukat kattilassa. Lisää kasvisliemi, mustaherukkahyytelö ja sokeri. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes kastike keittyy selkeästi kokoon. Siivilöi liemi, lisää kerma ja kiehauta. Mausta ja suurusta kastike maizenalla.
Sienisalaatti
- 200 g siitakesieniä
- 3 tomaattia
- Herneenversoja
- Oliiviöljyä
- Suolaa, mustapippuria
Freesaa sieniä pannulla oliiviöljyssä. Kalttaa tomaatit, poista siemenet ja kuoret. Kuutioit tomaatti. Sekoita sienet, tomaatti ja herneenversot salaatiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Reseptin lähettäjä: Sitruunaruoho
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti