Sudeettisavolainen ahven- ja lanttukukko (Kulinaarimuruja)


Ruiskruntonkeihin tarvitset:
  • 2½ dl ruisleivän kuoripaloja
  • puolikkaan sitruunan mehun
  • ½ dl rypsiöljyä
  • suolaa 
Lanttupyreeseen tarvitset:
  • 400 g lanttua
  • 1 l vettä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa
Ruisleipäpaneroituihin ahvenfileisiin tarvitset:
  • pari-kolme viipaletta ruisleipää ilman kuoria
  • 4 ahvenfileetä
  • muutaman viipaleen (savu)pekonia
  • 1 dl ruisjauhoja
  • suolaa
  • munan
  • voita paistamiseen
Lisäksi tarvitset:
  • lanttuchipsejä (lanttua, öljyä, suolaa)
  • tilliöljyä (puska tilliä, ½ dl rypsiöljyä)

Tee näin:
Leikkaa ruisleipäviipaleista kuoret irti ja paloitele ne. Sekoita sitruunan mehusta, öljystä ja suolasta marinadi. Laita leivän kuoripalat marinadiin noin tunniksi. Paahda leipäpalat kuumalla pannulla rapeiksi.

Kuori ja paloittele lanttu. Keitä palat kypsiksi vedessä. Valuta vesi pois, lisää kerma ja soseuta sauvasekoittimella. Mausta suolalla.

Murustele kuorettomat ruisleipäpalat ja laita muruset lautaselle. Asettele 1-2 (savu)pekoniviipaletta kahden ahvenfileen väliin. Sekoita ruisjauhojen joukkoon suolaa ja laita seos lautaselle. Vispaa munan rakenne kevyesti rikki. Pyörittele täytetyt ahvenfileet ensin ruisjauhoissa, dippaa ne munaan ja pyörittele lopuksi paloja ruisleipämuruissa. Paista kalat pannulla voissa kullanruskeiksi.

Tarjoile kalat lanttupyreen, marinoitujen krutonkien sekä öljyssä rapeiksi paistettujen lanttuchipsien ja tilliöljyn kanssa.


Reseptin lähettäjä: Kulinaarimuruja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...